donderdag 24 januari 2008

Fortlaan Noord: Nieuwbouw achter de kerk?

Begin deze week kregen buurtbewoners een briefje in de bus dat er een nieuwe website gestart is over de plannen voor Fortlaan Noord en de koopappartementen aan het Vechtplantsoen. Daar wordt gevraagd naar medestanders die de plannen voor nieuwbouw willen tegenhouden.

In een van de reacties wordt aangegeven dat bouwplannen tussen de appartementen aan het Vechtplantsoen oorspronkelijk een idee waren van de VVE's. De gedachte was dat hiermee misschien de renovatie kon worden gefinacieerd. Dit is toen niet doorgegaan. De renovatie is inmiddels uitgevoerd, met geld uit andere bronnen.

Fortlaan Noord is de naam voor het gebied tussen de kerk en de vecht, waar nu scheepswerf De Klop en Scouting Zuilen te vinden zijn. In het Wijkontwikkelingsplan WOP2 wordt over nieuwbouw op deze plek gesproken. Daar staat ook een schets bij die aangeeft hoe de plek eruit zou kunnen gaan zien. Onderaan dit bericht is een luchtfoto te zien waarop de schets is overgenomen.

Een deel van de reacties geeft steun aan het initiatief om nieuwbouw tussen de kerk en de vecht tegen te houden. Ook wordt vaak gezegd dat wel verandering nodig is op deze plek. De reacties komen er vaak op neer dat aandacht voor deze locatie terecht is. Tegelijk wil iedereen wel zoveel mogelijk groen houden.

De plannen voor Fortlaan Noord zijn vertraagd door onderzoek naar de milieucirkel van scheepswerf De Klop. Daardoor kan nu pas aan een nota van uitgangspunten gewerkt worden. De gemeente ging afgelopen najaar nog uit van de bouw van 10 eengezinswoningen en 50 appartementen. Een gebouw zoals op de schets in het WOP2 lijkt een beetje log, terwijl in een ander document wordt geschreven over een ‘rank hoog gebouw’ en een haventje.

Geen opmerkingen: