woensdag 30 januari 2008

Fortlaan Noord: Hoeveel woningen?

In het bericht over Fortlaan Noord van vorige week stond dat de gemeente afgelopen najaar nog uitging van de bouw van 60 woningen op deze plek. Nu staat in een bericht van een buurtbewoner dat de gemeente waarschijnlijk uitgaat van 35 woningen. Hoe zit dat eigenlijk?

Gaat het om 60 woningen?
Oorspronkelijk was er sprake van de locatie Fortlaan, die gesplitst is in delen Noord en Zuid. In het Wijkonwikkelingsplan Zuilen uit 1995 werden voor de totale locatie Fortlaan 204 woningen gepland.

Fortlaan Zuid is de plek waar inmiddels het Irenepark gebouwd is. De gemeente stelde als eis dat hier minimaal 140 woningen gebouwd zouden worden. Plannen van HBG (inmiddels BAM) met 95 en 129 woningen werden daarom afgewezen. In tabellen met aantallen voor de hele stad zijn waarschijnlijk daardoor voor Fortlaan Zuid 140 woningen genoteerd.

Voor Fortlaan Noord bleven dus ongeveer 60 woningen over. Dit aantal is daarna jarenlang in de documenten van de gemeente blijven staan. Ook in het jaarlijkse document Meerjaren Perspectief Grondexploitaties (MPG), waarvan de laatste in september 2007 verscheen. Daar werd dus eerder naar verwezen.

Of toch minder?
Later werden de plannen voor het Irenepark groter. Het Wijkontwikkelingsplan Zuilen fase 2 noemt 168 woningen. Hier is waarschijnlijk de gedachte op gebaseerd dat bij Fortlaan Noord ongeveer 35 woningen gebouwd zullen worden. Bij elkaar levert dat namelijk het aantal woningen op dat in 1995 bedacht is.

Hiermee zijn dus de twee eerder genoemde aantallen verklaard. Maar in dezelfde gedachtegang kan je ook nog een ander aantal noemen. Beide aantallen waar sprake van is, houden het oorspronkelijke totale aantal woningen aan. We gaan er dus nog maar even vanuit dat dit als een paal boven water staat.

Uiteindelijk bestaat het Irenepark uit 191 woningen, 32 eengezinswoningen en 159 appartementen. Daarmee blijven voor Fortlaan Noord - om een totaal van 204 te krijgen - dus nog maar 13 woningen over!

Geen opmerkingen: