woensdag 5 maart 2008

Verkeer: Tekening van de plannen

Hieronder is een tekening te zien van de plannen die begin februari door de gemeente werden aangekondigd. De locatie van de middengeleider en vluchtheuvel zijn duidelijk aangegeven. De plannen worden uitgevoerd over ongeveer zes weken.

In de tekening wordt over de middengeleider opgemerkt dat het gaat om een 'overrijdbare keienstrook'. In de brief van de gemeente in november vorig jaar werd verwezen naar de middengeleider in de bocht van de Adriaan van Bergenstraat/Pionstraat, als voorbeeld van een verhoogde middengeleider. Uiteindelijk gaat het dus om een ander type met een breedte van een halve meter en een hoogte van ongeveer tien centimeter.

Aan de even zijde van de Prinses Irenelaan wordt ter hoogte van de oversteekplaats (en vluchtheuvel) een parkeerplaats opgeheven. Dit omdat het snelheidsremmende effect van de constructie belangrijker is dan het tekort aan parkeerplaatsen in de omgeving.

Aan dezelfde kant van de weg zal de onderbroken markering van de fietsstrook hersteld worden. Deze ontbreekt namelijk op dit moment tussen het Vechtplantsoen en de Huis te Zuylenlaan. Geen fietsstroken in rood asfalt dus - waar eerder over gesproken is - maar wel een verbetering.

Geen opmerkingen: