woensdag 28 oktober 2009

Overig: Onthulling muurschilderingen

In de Nieuwsbrief Zuilen aan de Vecht die volgende week wordt verspreid is aandacht voor enkele onderwerpen die de directe omgeving van de Prinses Irenelaan aangaan.

Op 13 november onthult wijkwethouder Rinda den Besten twee muurschilderingen. Deze hangen aan de flats op de hoek van de Prinses Irenelaan & het Muiderslotplantsoen en op de hoek van de Kloplaan & de Zwanenvechtlaan. Kinderen van basisschool de Cirkel hebben de tekeningen gemaakt. Studenten van roeivereniging Orca, woningbouwcorporatie Mitros en Stichting Move hebben hen hierbij geholpen. Bent u benieuwd hoe het eruit ziet? Kom langs op de 13e! De officiële opening is om 13.15 uur op het Muiderslotplantsoen.

1 opmerking:

irenelaan zei

Persbericht: Stichting Move en Mitros geven kleur aan Zuilen

Stichting Move is officieel geopend bij afsluiting van dit pilot-project. De wijk Zuilen wordt opgefleurd door kleurrijke muurtekeningen. Deze zijn gemaakt door leerlingen van basisschool de Cirkel. De tekeningen dragen volgens de kinderen uit de wijk bij aan een mooiere en leukere wijk.

Op initiatief van de studenten roeivereniging Orca en woningcorporatie Mitros is er in 2009 een sportief maatschappelijk project opgezet in Zuilen. Mitros wil graag iets betekenen voor de kinderen in de buurt, ook omdat er in de wijk veel renovatie- en onderhoudswerkzaamheden zijn aan hun woningen. De roeiers van Orca willen –zeker naar aanleiding van voorgaande succesvolle projecten in Hoograven- zich maatschappelijk inzetten en kinderen kennis laten maken met de roeisport.

Levensgrote kindertekeningen op de gevel
De Utrechtse studenten brainstormden met groep acht van basisschool de Cirkel over hoe de kinderen kunnen bijdragen aan het opfleuren van de wijk. De studenten en de kinderen hebben een tekenwedstrijd georganiseerd. Ouders en buurtbewoners hebben gestemd op de twee mooiste tekeningen. Deze twee tekeningen worden levensgroot aangebracht op de gevels van twee woningen van Mitros.

Stichting Move
Dit project is een pilot-project van de dit jaar opgerichte Stichting Move. De officiële onthulling van de muurtekeningen en afsluiting van dit pilot-project is het startschot voor Stichting Move. Deze stichting –opgericht vanuit Orca- zet sportieve maatschappelijke projecten op in aandachtswijken in Utrecht en daarbuiten. Stichting Move werkt samen in de driehoek van woningcorporaties, studentensportverenigingen en basisscholen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.stichtingmove.com

Onthulling
Vrijdag 13 november om 13:15 uur worden de muurtekeningen officieel onthuld door Rinda den Besten, Wethouder voor Jeugd, Onderwijs, Volksgezondheid, Wijkgericht werken en de wijken Noordwest en Overvecht. Aansluitend is de hele middag feest met hapjes en drankjes voor en door de buurt. Ook is er sport & spel georganiseerd door Portes, een optreden van rapper Bay-G en een Zumba dansworkshop. Buurtbewoners en professionals zijn van harte welkom om dit feest samen te vieren.