woensdag 28 oktober 2009

Vorstelijk Complex: Hoogste punt bereikt

In de Nieuwsbrief Zuilen aan de Vecht die volgende week wordt verspreid is aandacht voor enkele onderwerpen die de directe omgeving van de Prinses Irenelaan aangaan.

Rond de tijd dat de nieuwsbrief bij u op de mat valt is het hoogste punt van nieuwbouw en vernieuwing van het Vorstelijk Complex al bereikt. In de bouwwereld is dat altijd reden voor een feestje.

Het dak van de theaterzaal tussen beide historische schoolgebouwen ligt er nu op. De bouw heeft sinds begin van dit jaar eigenlijk geen noemenswaardige vertraging opgelopen. Dat is op zich een knappe prestatie van aannemer Jurriëns, want het is een ingewikkelde klus vanwege de vereiste hoogte van de zaal, de isolatie en de inpassing tussen twee historische gebouwen.

De planning is nog steeds dat het gehele complex rond 1 maart 2010 wordt opgeleverd. Vervolgens worden in opdracht van de twee toekomstige gebruikers, Portes en Zimihc, nog een aantal aanpassingen uitgevoerd. Het is de bedoeling dat het Vorstelijk Complex in juni in gebruik wordt genomen. Weer een reden voor een feestje!

Geen opmerkingen: