woensdag 18 juni 2008

Fortlaan Noord: Inloopavond onderzoek

Ruim drie weken geleden werd hier al gemeld dat bij het vervolgonderzoek aan de Fortlaan weinig asbest werd gevonden. Vandaag hebben buurtbewoners hierover een bericht ontvangen van de gemeente Utrecht.

In het bericht wordt uitgenodigd om dinsdag 24 juni van 19.00 tot 20.00 uur binnen te lopen bij het Informatiecentrum Zuilen (Prins Bernhardlaan 154). Op dat moment zijn directe betrokkenen bij het aanvullend onderzoek aanwezig om vragen te beantwoorden.

De gemeente vat de resulaten samen:
De uitkomst van het vervolgonderzoek geeft geen reden om het bestaande gebruik van het terrein in de directe omgeving van het bedrijventerrein te wijzigen.

Uit de plakmonsters is geen aanwijzing gevonden voor de verspreiding van asbestvezels door de lucht. Ook is in de kleinste gronddeeltjes geen asbest aangetroffen. De kans op aanwezigheid van asbestvezels die ingeademd kunnen worden is daarom minimaal.

De bestaande maatregelen die voor het bedrijventerrein zelf zijn genomen blijven van kracht. De grond van het bedrijventerrein blijft afgedekt met plastic en rijplaten.

Geen opmerkingen: