dinsdag 1 juli 2008

Vorstelijk Complex: Bouwaanvraag

De oude Prinses Beatrixschool en Prinses Christinaschool worden door nieuwbouw aan elkaar verbonden tot het Vorstelijk Complex. De procedure voor de bouwvergunning is begin dit jaar gestart en vorige week is de bouwaanvraag gepubliceerd:

Burgemeester en wethouders overwegen van de geldende bouw- of gebruiksregels afwijking toe te staan c.q. vrijstelling te verlenen voor het volgende (bouw)plan: Prinses Christinalaan 1 en Prinses Beatrixlaan 2, het verbouwen van twee scholen tot cultureel centrum en horecavoorziening en het bouwen van een theater.

Tot 7 augustus kunnen zienswijzen kenbaar gemaakt worden. Dit betekent dat de bouwvergunning op z'n vroegst in de loop van augustus verleend kan worden.

Begin dit jaar werd nog gesproken over de mogelijkheid dat het complex eind 2009 in gebruik zou worden genomen. Nu is duidelijk dat dit niet gehaald zal worden. Als de bouwvergunning inderdaad in augustus verleend wordt, zal de bouw en verbouw begin 2010 voltooid zijn. In totaal is daarvoor namelijk zo'n 16 maanden nodig.

Geen opmerkingen: