zondag 4 mei 2008

Verkeer: Nog even geduld

Begin maart werd hier geschreven dat binnen ongeveer zes weken de middengeleider en vluchtheuvel in de Prinses Irenelaan aangelegd zouden worden. Nu zijn inmiddels twee maanden verstreken en is er nog weinig te zien. Wél is kort geleden de onderbroken markering van de fietsstrook aangebracht.

De aanleg van de middengeleider en vluchtheuvel laat nog even op zich wachten. Dit komt doordat in hetzelfde project ook twee verkeersdrempels in het Vechtplantsoen worden aangelegd en ook een inritconstructie waar het Vechtplantsoen uitkomt op de Prinses Irenelaan. Om ervoor te zorgen dat de appartementen aan het Vechtplantsoen bereikbaar blijven, moet daarom eerst de renovatie van de J.M. de Muinck Keizerbrug afgerond zijn. Dan kan het verkeer onder de brug door naar het Vechtplantsoen.

De renovatie van de brug is eind februari begonnen. Het beton van de brug werd gereinigd en kreeg een beschermende laag waardoor de bewapening minder snel roest. Kapotte delen werden gerepareerd en het asfalt is vervangen. De renovatie is nu bijna klaar, volgens de planning zal de brug vanaf 10 mei weer volledig voor het verkeer bruikbaar zijn. Snel daarna zou de aanleg van verkeersdrempels, inritconstructie, middengeleider en vluchtheuvel kunnen beginnen.

Geen opmerkingen: